1004 Platformları Değerlendirme Toplantısı

Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı (1004) kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın teşrifleri, Araştırma Programı Yönetici Kurumları (APYÖK) Rektör ve Rektör Yardımcılarının da katılımlarıyla 2021 yılında desteklenen 8 Yüksek Teknoloji Platformu ile 2023 yılında desteklenen 12 Yüksek Teknoloji Platformunun yürütücüleri ve APYK liderleri 23 Ağustos 2023 tarihinde saat 14.00’te TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde yer alan Ulusal Metroloji Enstitüsü’nde (UME) bir araya geldi.
Platformların yürütücüleri tarafından gerçekleştirilen sunumlar ile platformların ilerleyişi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Prof. Dr. Ahmet GÜL’ün sunumuyla INFLAMIST platformumuzda gerçekleştirilen çalışmalar ve elde edilen kazanımlar paylaşıldı.

APYK liderlerimizden Koç Üniversitesi’ni temsilen Doç. Dr. Seda KIZILEL, KOÇAK Farma’yı temsilen Cem KOÇAK, ONKO Koçsel’i temsilen Sibel ÇOKBAĞLAN ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ni temsilen ise Doç. Dr. Serdar UYSAL toplantıya katılım gösterdi. Platformun Yönetişim modelini üstlenen İstanbul TTO’dan ise Aral Barkın ARAK, Gökhan HARDAL ve Özlem CAN AYDIN katılım gösterdi. 

"Ailevi Akdeniz Ateşi” başta olmak üzere “inflamazom-aracılı” hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılacak biyogöstergelerin ve yüksek teknoloji ürünü ilaçların geliştirilmesini amaçlayan platformumuzda  4 ulusal, 2 uluslararası üniversite ve 2 endüstri ortaklığı ile 32 araştırmacı, 39 bursiyer bir arada ortak hedefe ulaşmak için çalışmalar yürütmektedir.